805 million names

FOTBOLLSSTJÄRNAN ZLATAN IBRAHIMOVIC DRAR IGÅNG KAMPANJ FÖR ATT UTROTA HUNGER

"Vart jag än går så känner folk igen mig, ropar mitt namn, hurrar för mig", sa Ibrahimović. "Men det finns namn som ingen bryr sig om att komma ihåg, ingen jublar för de 805 miljoner människor som idag lider av hunger i världen"

Ibrahimović sade att han igår spelade Ligue 1-matchen med namnen på omkring 50 av de 805 miljoner svältande människor som WFP hjälper globalt, tatuerade på sin hud.

"Var och en av de 805 miljoner människor som lider av hunger i världen har ett namn, en röst, en historia att dela", säger Marina Catena, WFPs direktör i Frankrike och Monaco. "Zlatan har antagit utmaningen och vill bära deras berättelser på sin egen hud, så att världen inte ska glömma dem."

Kampanjen möjliggjordes tack vare ovärderlig kreativitet och generositet från Forsman & Bodenfors, den mest prisbelönta reklambyrån 2014, som arbetade pro-bono i nära samarbete med filmproduktionsbolag Newland och mediabyrån Matter. Be On / AOL och Lundgren & Lindqvist har också bidragit med enorma pro-bono stöd för att göra denna kampanj möjlig.

Hungerfakta:
• Cirka 805 miljoner människor, eller en av nio, världen över har inte tillräckligt att äta.
• År 2015 har WFP som mål att ge 17,12 miljarder dagliga matransoner i 150 olika projekt till cirka 78 miljoner människor i 76 länder.
• År 2014, köpte WFP mat från 93 länder i hela världen (75 utvecklingsländer och 18 utvecklade länder) värderade till ca 10,5 miljarder SEK (2,2 miljoner ton).
• WFP har större logistisk kapacitet och driver ett större transportnät än någon annan humanitär organisation. Varje dag levererar 5000 lastbilar, 50 flygplan och 30 fartyg mat över hela världen.
• WFPs verksamhet baseras uteslutande på frivilliga bidrag.

Gillar

Kommentarer