Äppelpaj

Jag har fått för mig att det är svårt att baka paj men ack så fel jag hade. Här är receptet jag använde den här gången: Äppelpaj (4-6 personer)
- 125 g smör eller margarin - 3 dl vetemjöl - 1 dl socker - 1 tsk kanel - 3-4 dl skivat äpple Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform och lägg i de skivade äppelbitarna. Strö sen över kanel och fördela därefter smuldegen ovanpå. Grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg. Fixa lite vaniljvisp (hittade bara vaniljsås här i Danmark dock!) och njut!!

Gillar

Kommentarer

Hanna
,
Mmm så gott!! Blev äppelpaj här oxå i helgen ett tips är att byta ut hälften av mjölet till havregryn, superduper gott!! Puss ❤
Lisa Bengtsson,
Gott!! 😉 smart! De får jag prova nästa gång! Hoppas ni hade en rolig utgång i helgen!! 😊 puss❤
lisabengtssons.blogg.se