Är regeringens beslut lika dödligt för föreningar som covid-19 är för de äldre?

Lika skrämmande som den här vampyrliknande scenen från en dimmig morgon i september är anses också regeringens beslut om ”eget ansvar” vara. Dessutom är risken stor för att regeringens beslut om publik på max 50 personer är lika dödligt för föreningslivet som Corona är för utsatta grupper i samhället.

Covid-19 har påverkat oss alla på ett eller annat sätt. Den ena värre än den andra. Det handlar om många månader och det som förvånar mig mest är hur lustigt det sköts på regeringsnivå. Varför får det endast vara 50 personer som publik på sport och övriga evenemang medan stränder får krylla av folk; tätt som packade sillar och Gekås Ullared fylla sina lokaler med människor med eller utan baciller?

Enligt regeringen får du besöka äldreboenden from. 1 oktober men på eget ansvar för dig själv och de äldre. Däremot får du inte besöka en större sammankomst. Det ses alltså som farligare att öppna upp för publik på tex. en fotbolls- eller ishockeymatch än vad det är att besöka de äldre som troligtvis redan är i dåligt skick. Då ska du endast på eget ansvar avgöra vad som är rätt eller fel men inom föreningslivet kommer inte eget ansvar på tal. Hur tänker de egentligen?

Det är en sak med förbud och jag är 100% för att skydda så många människor som möjligt men som många andra undrar jag nu vad det är som försiggår? Det är totalt ologiskt att bl.a. idrott och kultur ska behöva lida på detta vis, snart har vi inget föreningsliv kvar och då har vi om möjligt än större problem än vi har i nuläget. Vet Löfvén och hans gäng hur otroligt viktigt det är med kultur- och föreningsliv? Det känns inte så.

Eget ansvar gäller alltså snart på äldreboenden, redan nu på Gekås Ullared och i andra butiker, det gäller på stranden och när du ska resa.

Eget ansvar gäller INTE när det kommer till idrottsmatcher, föreställningar såsom t.ex. teater och andra sammankomster på över 50 personer.

Ologiskt.

Fruktansvärt ologiskt och orättvist.

Tycker jag.

Vad tycker du?

Hur många artister kommer att ta sig igenom den här krisen? Hur många idrottsföreningar kommer få kasta in handduken - och inte bara för säsongen... Hur många drömmar kommer krossas? Hur ser framtiden ut utan dessa viktiga komponenter i vårt samhälle?

Covid-19 är skrämmande.

Orättvisa fördelningen av ”eget ansvar” är minst lika skrämmande.

Gillar

Kommentarer