Att vara eller att inte vara hockeyfru, det är frågan

Det här med ordet hockeyfru och dess innebörd slutar aldrig att vara så otroligt laddat. Tidigare har jag hängt upp mig på ordet Hockeyfru, nu ser jag det bara som ett ord, ett laddat ord som sagt men själv ser jag mig som Lisa Bengtsson, bara Lisa Bengtsson. Jag har redan skrivit en krönika om detta ämne och den hittar ni HÄR. Idag kommer ytterligare en.

Jag spenderar mina dagar med en kille som behandlar mig på ett sätt jag aldrig kunnat drömma om. Han överöser mig med komplimanger, hjälper till med matlagning och städning, masserar mig så fort värken slår till och är alltid så lugn och sansad, dessutom kan vi prata om allt. Det är som att leva i en rosaskimrande saga. Ibland får jag nästan nypa mig i armen för att se om jag verkligen spenderar livet med en drömprins, även kallad killen i mitt liv.

Så länge jag kan minnas har jag levt efter inställningen att hockeykillar är inget och ha. Hångla med de har ibland varit okej men där gick gränsen, ett BIG NO till förhållande med en hockeykille. När jag såg in i ögonen på den här norrländska backklippan var jag dock förlorad. Regler är till för att brytas så vad tusan tänkte jag som just då var i en fas av uppror.

Endel människor, både inom hockeyn och utanför, tycker att det är skrytsamt att säga att sambon är hockeyspelare. Jag har faktiskt aldrig ens tänkt den tanken eftersom det har varit så självklart att det är Niklas yrke. Men det är också det det är, hans yrke. När han kommer innanför dörren i vårt hem så står jag inte beredd med en vit tavla för att rita upp uppställningar, jag skulle aldrig få för mig att se en träning (om det inte vore för att någon var på besök och ville det) och trots att hockeyn tar upp så mycket av vår vardag så finns det så mycket annat som ligger i fokus. Att han tränar som en galning året om är dessutom inget jag skyller helt på hockeyn utan mer hans enorma intresse för träning och det blir ett intresse där jag kan göra honom sällskap, tillskillnad mot hockeyn.

Jag kan däremot inte förstå mig på vissa flickvänner som tror sig vara experter på området bara för att pojkvännen är inom hockey. Tjejer kan också hockey, absolut, kanske inte alla men de som är insatta. Däremot blir det så fruktansvärt löjligt när man ska hylla sin egen och samtidigt såga alla andra. Varje match. Lägg ner bara, det ser inte bra ut. Antingen är man bra eller så är man dålig. Hur som haver så är det upp till hockeyspelaren att göra sitt bästa och ta sina kliv i karriären, det ska ingen annan skriva eller skrika sig till.

Jag ska inte sticka under stolen med att jag blir fruktansvärt stolt när jag ser min kära glida in på planen, eller när han gör mål, assist eller ett sanslöst bra byte (inte för att jag egentligen märker så mycket av det då jag mest pratar med andra tjejer på matcherna men ibland så) och jag kan även nämna eller skriva hur stolt jag är. Men alla är väl stolta över den de älskar? Det ser jag inget fel med att uttrycka sålänge det inte blir skryt. Skryt som nästan framstår som att man själv är något bara för att pojkvännen är duktig. Då har man gått för långt. Jag är stolt över Niklas, den han är som person och hockeyspelare och det står jag för.

Livet som hockeysambo är dock inte alltid en dans på röda rosor. Det är alltid skitsvårt, milt sagt, att få jobb och trots att klubbarna alltid säger att de ska fixa ett så är det väldigt sällan det faktiskt inträffar. Det är inte heller lätt att vara ny i en stad där du kanske inte känner någon och är långt hemifrån för att sen vara ensam minst (lägg märke till minst, det kan lika gärna vara 5 dagar i sträck) 5 timmar om dagen. Varför flyttar hon då med tänker ni väl nu. Jag anser att fördelarna är fler, jag får se så mycket av världen som jag troligtvis aldrig hade fått annars, jag får träffa helt fantastiska människor och jag växer så otroligt mycket som person. Jag är lycklig och det är det viktigaste för mig just nu. Smaken är som baken, vissa trivs med cirkuslivet, andra gör det inte.

För mig har det aldrig funnits några tvivel. Home is where the heart is.


Av: Lisa Bengtsson

Gillar

Kommentarer

emmelie
,
Haha ja ibland använder man faktiskt fraser utan att egentligen tänka på vad de betyder. Man har hart dem så många gånger men ändå inte setr varje ord för sig liksom. Ja så gjorde jag också förr. Gick för det sociala och när jag hade tid. Nu har jag andra prioriteringar. Nope inte ett skit än och kundservice ger mig inga svar. Trist!
Julia Kling,
Vilken bra krönika!! Blir alltid så övertygad och inspirerad över att läsa dina texter, du ger en en tankeställare 😊 Jag fick hem min egendesignade kräm idag, verkar bra! Hoppas den är bra 😃 Kram!!
juliakling.blogg.se
Lisa Bengtsson,
Tack Julia! Det är alltid lika roligt att höra 😊 Men så roligt! Håller tummarna för att den är kanon 😊 Kram till dig!
lisabengtssons.com
Lisa Bengtsson,
Ja faktiskt! Kanske är dags att börja tänka igenom de lite mer 😉 Ja precis, har man tid och kanske inte så mycket annat så kan det ju vara både bra och kul men jag förstår dig med andra prioriteringar. 😊 Men gud så tråkigt! Riktigt irriterande ju! Fortsätter hålla tummarna för att det kommer men riktigt dåligt av kundtjänst! De ska ju finnas där för att hjälpa!
lisabengtssons.com
Mami,
Bra skrivet Lisa 😊
None
Lisa Bengtsson,
Tack snälla Mamma <3
lisabengtssons.com
Johanna,
Hej Lisa! Jag gillar dig och det du skriver starkt! Men lite fundersam blir jag ändå då det låter som att det är något negativit att vara "hockeyfru". Det är säkert precis som du skriver ovisst med jobb osv, och mycket ensamhet. Men vet du hur många tjejer som dagligen drömmer om att få en vältränad, snygg och populär hockeykille? Som vet att det är förgäves pga ens utseende. Kolla på dig liksom, hur vacker som helst.. Så skulle säga du har det sjukt bra... Men jag har ju aldrig (och kommer aldrig) bli ngn hockeyfru..... Kram på dig
None
Lisa Bengtsson,
Hej Johanna! 😊 Tack snälla, roligt att höra! Vill be om ursäkt om jag råkat göra det till något negativt. Självklart finns det negativa och tuffa sidor, som med allt, men personligen anser jag att det är ett fantastiskt levnadssätt (och då är jag ju inte lyxhustru precis men får prova olika yrken mm.) och jag trivs med det. Jag tror dock inte att alla skulle trivas i ovissheten och allt kaos som det då och då innebär men det är som med mycket annat, vem du och är vilken inställning du har gör allt. Jag drömde aldrig om en hockeykille innan jag träffade Niklas så den längtan kan jag inte helt förstå.. Däremot vet jag ju att många drömmer om just det, absolut. Måste ju även säga att de är få förunnat att ha turen att få en kille som har ett arbete där träning ingår, självklart är det lyx att få hem en vältränad kille varje dag. Jag klagar inte! Tack snälla du och jag tror alla gånger att du är vacker! Det där med utseende är ett knasigt påfund.. Jag har kämpat med min självkänsla i evigheter och först nu känns det okej, jag ser ut som jag gör och försöker vara så snäll jag kan. En fin insida ger en fin utsida, tycker jag. Hoppas jag svarat på ett bra sätt, vill absolut inte få det till att låta som att jag har det dåligt för jag är så nöjd. Jag lever ett spännande liv med världens finaste kille och mår bra i mig själv. Det jag har unnar jag alla och hoppas att alla en dag får uppleva, även om det inte är med en hockeykille. Du verkar vara en riktigt bra tjej Johanna, du klarar av att säga vad som irriterat dig i det jag skrivit men samtidigt ge mig komplimanger. Det är inte många tjejer som kan det, med den insidan kan du inte vara annat än vacker och otroligt snäll! Jag vet inte om du har en pojkvän nu men har du det kan han skatta sig lycklig, annars är det någon därute som kommer att hitta ett guldkorn - vare sig det är populär kille och/eller bara en grymt bra kille! Som sagt, ber om ursäkt om jag fått det att låta som ett negativt levnadssätt. Jag äl
lisabengtssons.com
Johanna,
Lisa, tack för du tog dig tiden att skriva ett långt och utförligt svar! Jag kom på en sak, och det är att många nog är avundssjuka också just för det ni hockeyfruar får, en vältränad kille och så vidare... Den "svenska" avundsjukan kan leda till fördomar, vilket man nog ofta har. Och jag tror inte du är någon lyxhustru, men många tror jag och har även stött på "hockeyfruar" som är "lite finare" än alla andra. Du har verkligen bevisat att det finns bra exempel! Ska fortsätta följa din blogg, och TACK för att du tog "kritiken" bra. Önskar dig och Niklas många fina år tillsammans! Kanske ses vi i hallen ngn gång, fastän du inte vet vem jag är 😉 kram!
None
Lisa Bengtsson,
Jag hoppas verkligen att vi ses i hallen någon gång och även att du kommer fram och presentera dig så jag får träffa dig på riktigt 😊 Hade varit mycket trevligt 😊 Den svenska avundsjukan är intressant och jag håller med dig, visst leder den till en hel del fördomar! Däremot är det nog inte alltid helt utan anledning. Jag har också stött på ett par av dem där lite "finare" hockeyfruarna och tro mig, då duger inte ens vi "vanliga" hockeyfruar.. Heltokigt! Men 97% av hockeyfruarna är fantastiska och i årets TAIF måste jag faktiskt erkänna att alla 100% är fantastiska, det är väl kanske därför det går så bra som det gör 😊 Tack snälla du och som sagt, hoppas vi SES i hallen! 😊 Ha en go kväll nu! 😊 Kram Lisa
lisabengtssons.com