Cheesecake med choklad & krämig kolasås

Kommer ni ihåg den här godingen? Får nog bli att baka en till snart, yummie yummie!
Cheesecake med choklad & krämig kolasås
Foto: Lisa Bengtsson (länka till www.lisabengtssons.com om du vill låna bilderna)

Det här behöver du till en rund form 24 cm:

1/2 paket med digestivkex
60 gram smält smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
300 gram finhackad mjölkchoklad

Topping:
1/2 burk med karamelliserad mjölk + 3 msk grädde
2 rullar med center

Gör så här:
1. Börja med botten till cheesecaken, mixa digestivkexen till smulor och rör ihop med smält smör. Platta ut i en rund form med avtagbara kanter.
2. Ta fram tre olika skålar, dela äggula och äggvita i olika skålar.
3. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.
4. Vispa sedan grädden fluffig i en annan skål så att den bildar toppar.
5. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan, och grädden ner i äggsmeten. Vänd om försiktigt med slickepott eller slev tills allt är blandat.
6. Hacka ner mjölkchokladen i smeten, och vänd om.
7. Häll smeten över digestivbotten och frys in kakan med plastfolie över.
8. Kolakrämen häller du över precis innan servering.

9. Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering och gärna över natten. Ta fram den 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara fomen.
10. När du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med ovispad grädde i kolakrämen (karamellierade mjölken)och fördelade ut över cheesecaken.
11. Toppa till sist med lite center och servera & njut.

Ät och njut! :)

Gillar

Kommentarer

Lisa Bengtsson,
Verkligen mums 😊 Så gudomligt god ;D
lisabengtssons.com
Lisa Bengtsson
IP: 82.99.3.229