Dagens juniorhockey

Igår fick jag det där samtalet man aldrig någonsin vill få.
Mamma ringde och berättade att Pappa och lillebror snart var påväg med ambulans till sjukhuset.Det slutade med en natt på intensiven...
(Tur att mamma kan roa de andra lite iaf, hon svimmar 99 gånger av 100 på sjukhus :P) En spelare har under en cup lyckats skada flera spelare och detta rejält. Hur kan detta få hända? Herregud, det handlar om "små" pojkar. Vem har lärt en unge att gå in för att skada andra? Det är en sak att inte mena det men attackerar man en spelare som är mitt på planen, långt ifrån en puck så är det sällan en olyckshändelse.

Var finns moralen hos ett sånt här lag? Vad lär deras tränare egentligen ut? Hur blir de här (i det här fallet, den här) pojkarna egentligen uppfostrade? Var går det snett? Vad ska behöva hända för att man gör något åt detta?

Jag tycker att det är helt brutalt att min lilla (okej, han är inte så liten..) lillebror ska behöva uppleva det här. Hade det varit en olyckshändelse hade det också varit hemskt, men då hade man ändå sett det som en olycka, nu är det inget annat än jävligt brutalt. Jag vill inte ens berätta för er om hans hemska upplevelse, så obehagligt finner jag det.

Jag hoppas innerligt att det här är sista gången jag hör att en ung spelare medvetet krossar någon på detta vis. Lyckligtvis klarade sig min bror med en rejäl hjärnskakning och en skadad axel.
Nästa unga spelare kanske inte har samma tur.
Tänk på det, spelare, ledare, föräldrar och föreningar.
Ni får inte glömma att det är en riktig människa där bakom dressen.
Det här är inte något vi vill se mer av, juniorhockeyn har förhoppningsvis en bättre framtid än såhär.

Glöm inte att ha roligt på plan, det är ju därför ni är där, det är alltså inte en fråga om liv och död (ska åtminstone inte vara).

Gillar

Kommentarer