”Det är pauserna i livet som gör att man kommer till ett nytt happy place.”

Ensamhet var allt jag hade och jag visste så väl att jag själv satt mig i sitsen. Allt var mörkt: lägenheten, tankarna i byggnaden och känslan i min själ. Svart. Nattsvart. Kolsvart.

Ett par år senare inser jag att det var det här mörkret som fick mig att hitta mig själv och se allt det fina som världen har att erbjuda. Not until we are lost do we begin to find ourselves.

Det var en tid ni har hört talas om så många gånger förr. Tiden när jag lämnade min lilla by för en storstad. Ett skede i livet där jag var fast besluten att fly i hopp om något bättre. Blev det så? Njae, det beror på vem du frågar – mitt dåvarande jag eller mitt nuvarande jag.

”Det är pauserna i livet som gör att man kommer till ett nytt happy place.”

Under ett podcast-avsnitt med Hannah & Amanda nämnde de frasen ovan. Amanda hade levt något liknande det jag gjorde under året i staden stort S. Det livet när man nöter tv-serier dygnet runt och lever i en vattentät bubbla. När ensamhet är allt man har.

Jag tycker det är fint att se det på detta sätt. Att det var en sorts paus i mitt liv som gjorde mig stark, hjälpte mig att hitta mig själv och inte minst att ta mig vidare till ett riktigt lyckligt liv. Nu kan jag inte låta bli att uppskatta den paus jag fick.

Jag vet att världen ser annorlunda ut idag om man jämför med vad den gjorde för en generation sedan. Ett fast jobb är inte längre en självklarhet, istället är vi vana vid visstidsanställningar och att vara arbetssökande till och från. Kanske är det någon därute som lever det liv jag gör, livet som medflyttande till någon annan och hens yrke – något som kan innebära härligt äventyr eller iskall ensamhet. Vad det än är för obehaglig situation du hamnar i så får du tänka att det är en paus i livet som gör dig lyckligare i längden. Det gäller alla i dagens samhälle, vare sig man kommer från min generation eller en äldre. Tänk på det om du befinner dig i en hopplös sits och känner att allt är ensamt och mörkt.

Du är bara på väg till ett nytt happy place. Ganska fantastiskt, eller hur?

Gillar

Kommentarer

mamma,
Du är fantastisk <3
None
Lisa Bengtsson,
Du är fantastisk bästa mamma <3
lisabengtssons.com