Du har aldrig tänkt på att det kan vara du som underreagerar för att du är underkänslig?
Jag är så sanslöst impad av Felix Herngren och hans Solsidan. Det är magiskt! Jag är alltid så otroligt häpen över att han lyckas få in allt, alla smådetaljer från det vardagliga livet. Det går ju inte att se ett avsnitt utan att känna sig träffad av det mesta som händer.

Alla dessa pinsamma stunder som Alex hamnar i, stelheten och de fel valda orden. Fantastiska Anna som alltid säger vad hon tycker och tänker och alltid använder sig av sarkasm. Fredde som har sina galna teorier och aldrig skäms över någonting, om alla rika människor var lika roliga som Fredde skulle världen vara bra skojig alltså. Sen har vi ju Mickan, kanske den jag känner igen mig i mest just nu. Hennes temperament ligger ofta på samma skala som mitt eget (även om Danmarksluften verkar ha gjort mig lugn och tagit bort det där humöret). Hon gör absolut ingenting och ändå kan hon vara helt slutkörd. Haha, skrattar ofta åt mig själv när jag är den som somnar på två sekunder eftersom jag är så slut trots att Niklas är den som har fullt upp för det mesta. Ove och Anette har Felix Herngren verkligen träffat rätt på, det finns gott om de profilerna i verkligheten. Även om just de människorna aldrig skulle erkänna det själva, kanske för att de är lika självgoda och pantade som just familjen Sundberg. I de scenerna sliter jag dock av mig håret, känns så i alla fall. Börjar nästan bita på naglarna i ren frustration också, då hatar jag ändå när folk biter på naglarna..

Ja, nog har man då lyckats när folk alltid använder fraser från avsnitten. För ett tag sedan var vi barnvakter åt en av världens goaste ungar, efteråt skojade vi och föräldrarna till det med "Har ni tagit foto och handavtryck till tavlan nu?" och nästa gång måste vi lägga ut bild på "vårt mirakel". Allt tack vare Solsidan. Det blir med andra ord inte bara skrattkalas under avsnitten utan framförallt när man är tillbaka från avsnittet till nuet och upplever allt i de vardagliga situationerna. Plötsligt lägger man märke till så mycket mer i sitt eget liv som man aldrig har reflekterat över tidigare.

De tre första säsongerna av Solsidan har nog spelats 128 gånger här hemma. Vi är helt sålda! Det roliga är ju inte att vi kan varenda replik utan hur mycket mer man lägger märke till varje gång. Det finns alltid en ny detalj som man inte har sett förut. Inte nog med det, man skrattar bara mer och mer för varje gång avsnittet rullar.

Nu tänker jag avsluta med några repliker från en scen som får mig att ligga dubbelvikt. Inte för att det ser så roligt ut i text men för att Mickan har en så fantastisk ton när hon säger det!
Mickan:- Skynda dig nu Victor, vi har bråttom!
Kvinna:- Jaha, vad ska ni göra?
Mickan:- Nä, vi ska hem bara!
Kvinna:- Jaha, vad ska ni göra där?
Mickan:- Vi bor där!

Tack Felix Herngren för Solsidan! Helt ärligt talat vet jag inte vad jag skulle göra utan. Det finns inget som roar mig mer, måtte det aldrig ta slut!


Av: Lisa Bengtssom

Gillar

Kommentarer

mami
,
Håller med dig, love solsidan....utom när det är för pinsamt, haha 😊
Lisa Bengtsson,
Hehe eller hur 😉
lisabengtssons.com