Elgiganten - falsk marknadsföring

Vår TV har hängt med oss i nästan hela vårt förhållande (alltså väldigt länge, all cred till Grundig för den funkar lika bra än idag trots otaliga flyttar) och vi har börjat se oss om efter en ny, lite större. Vi har sökt efter 65’’ men i helgen dök den här teven ovanför upp till (vad jag trodde var) kanonpris!

En TV med 70’’ för 8990 kr och med tydlig markering ”Spara 7500 kr” då det var helgpris hos Elgiganten tom. söndag 27/9. En TV i prisklassen 15.000 kr och uppåt hade vi aldrig köpt annars så det var ju bara att slå till. Fick även med mig fyra familjer till på detta tåg...

Vi har alltså beställt fyra likadana TV till detta (vad jag trodde…) dunder-helgpris.

Ibland när jag är extra nöjd över en bra deal är det fint att gotta sig lite extra i det. Hör därför min förvåning när jag idag, tisdagen den 29/9, besökte Elgigantens hemsida igen för att njuta av pengarna vi alla ”sparat” och istället möttes av något oväntat. Ordinarie pris var 8.990 kr. Inte 16.490 kr som det rimligtvis borde vara enligt helgens rea-kampanj!?

Det var då jag insåg att jag blivit lurad. Elgiganten har arbetat med falsk marknadsföring av en vara som skulle vara på ”rea”/kampanj men som visade sig ha kostat lika mycket som i vanliga fall.

Något som inte ens är tillåtet.

Och jag som brukar ha stenkoll på alla köp jag gör och samtliga prissidor föll för den enkla rutan ”Spara **** kr”. Så f-r-u-s-t-r-e-r-a-n-d-e! Jag har blivit lurad av ett företag som jag trodde gick att lita på men icke... och än värre så har jag lurat med mig flera andra på denna ”icke-superdeal”. Vi alla har köpt en TV för ordinarie pris och inte alls sparat 7500 kr x 4 (=30 000).

Enligt Konsumentverket & Hallå Konsument så är inte detta tillåtet, två av många punkter som stämde in på det lurendrejerier Elgiganten håller på med:

(1) Det är inte tillåtet att höja priset på en vara innan rean startar och sedan locka med rea på den. Då är det ju inte ett ordinarie pris. Reapriserna ska vara väsentligt lägre än butikens normala pris på varorna och tjänsterna.

(2) Det är absolut förbjudet att göra reklam för ett erbjudande som inte finns på riktigt, där butikens syfte är att sälja på dig en dyrare produkt.


Källa: https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/dina-rattigheter-som-konsument/rea-och-nedsatt-pris/

Sånt här gör mig så ARG. Det är riktigt fult, som att fuska i spel fast 100 ggr värre. Usch.

Det är idag anmält till Konsumentverket men jag avskyr stora företag som lurar vanliga människor och därför ska detta spridas på alla sätt som går.

Tack och hej Elgiganten,
vi ses INTE igen.

  • Övrigt

Gillar

Kommentarer

Patrik
,

Skrämmande, men du kan trösta dig med att det är en jäkligt bra TV. Har en likadan själv.

LisaEnberg
LisaEnberg,

Ja, trist när de jobbar så men det är ju positivt att TV:n är bra, hehe. Hittills är vi väldigt nöjda och det låter ju lovande att du som har en är det 😊

nouw.com/lisaenberg