Experiment Ensam

Människan är ett flockdjur. Sedan tidernas begynnelse har vi sökt oss till andra för att få skydd, värme och närhet. Men hur stor roll spelar andra människor för vår upplevelse av saker? Går det att ha roligt ensam eller är det så att kul=tillsammans? Produktionsbolaget Thelma & Louise presenterar Experiment Ensam och Nu släpps webbavsnittet med ensamma mötet mellan Fredrik Wikingsson och Bob Dylan!

Efter den internationellt uppmärksammade ensamkonserten av Bob Dylan för Fredrik Wikingsson lanseras nu konserten som finalavsnittet i webbserien Experiment Ensam. Det är en
påtagligt berörd Fredrik Wikingsson som sitter helt ensam i en stor konsertlokal för att lyssna till fyra låtar med Bob Dylan, varav en som inte tidigare har spelats. Fredrik Wikingsson är sedan länge ett hängivet Dylan-fan och fick höra talas om webbserien Experiment Ensam via produktionsbolaget Thelma & Louise som producerar serien. Ryktet om att konserten nådde så småningom utanför Sveriges gränser till medier i nära 80 länder och Fredrik Wikingsson intervjuades bland annat av Rolling Stone magazine.

- In i det sista var Fredrik Wikingsson övertygad om att det inte skulle bli av och alla var på helspänn. Vi blev varse om Bob Dylans storhet när de amerikanska producenterna inte tyckte att Bruce Springsteen var värd att jämföra med Bob Dylan, möjligen Michael Jackson, säger Fredrik Blomberg, kreativt ansvarig för projektet på Doe Blomberg Gottberg.

Den 9 maj i år släpptes det första avsnittet av Experiment Ensam, en mini-dokumentärserie för webben där ett antal experiment utförs av en ensam person med aktiviteter som vi vanligtvis gör tillsammans med andra personer. Genom serien av dessa experiment testas ensamhetens gränser i olika situationer. Spelbolaget Paf som står bakom experimenten lever efter devisen ”Det blir roligare tillsammans”. Det är deras kall som aktör i spelbranschen och deras övertygelse. Det var också bakgrunden till idén att testa den tesen på riktigt i Experiment Ensam och att Fredrik Wikingsson ensam fick genomföra det sista finalexperimentet. Ensamkonserten skedde söndagen den 23 november i Philadelphia. Nu släpps alltså webbavsnittet med konserten för första gången och Bob Dylan spelar fyra låtar som inte har framförts tidigare.

”Jag känner mig så oerhört privilegierad och lycklig över att jag fick vara med om det här. Att det blir en film är såklart en magnifik bonus eftersom jag mitt i alltihopa kände mig rätt ensam och utsatt där i bänkraden. Risken finns att jag kommer att visa den för människor i barer världen över i resten av mitt liv, säger Fredrik Wikingsson.”

Det här är ett sponsrat inlägg och på följande sida kan du se avsnittet om ensamkonserten Bob Dylan och Fredrik Wikingsson: www.experimentensam.com

Gillar

Kommentarer