Fotboll eller hockey i Europa?

Fotbollen har en given första plats när det gäller sport i Europa. Trots att utvecklingen går framåt för ishockeyn så kommer det aldrig att bli tillräckligt för att gå förbi den ständiga ettan. Fotbollen har många lag och skickliga spelare överallt, vart du än åker så kommer du se ett gäng som spelar fotboll någon gång under trippen. Det kan vara allt från fyraåringar till riktiga veteraner. Det är så stort fotboll är. Ingen kan undvika det helt och hållet och nog underhåller det många. Europeisk fotboll roar och berör mer än någonsin.

Allt utvecklas med tiden, alla sporter och allt runtomkring. I Europa finner vi de bästa ligorna och därmed bästa lagen och spelarna. Vi har Europas bästa turnering, Champions League (läs mer), en årlig fotbollsturnering för de bästa lagen i Europa. Redan 1955/56 började denna turnering som inför säsongen 92/93 bytte namn till just Champions League. Real Madrid har kammat hem hela nio titlar och har flest av alla lagen. Förra året slutade dock FC Bayern München som vinnare.

Fotbollen som är världens största sport sett till antalet utövare har utvecklats något enormt under senare tid. Det finns ingen sport som har så många följare på tv samt på arenorna runt om i världen. Fotbollen har mycket uppmärksamhet i media och stjärnorna är verkligen stjärnor, det finns ingen som har lyckats undgå att missa vem Zlatan är.

Ishockeyn jobbar på av all sin kraft för att nå upp till denna nivå och det är främst i Nordamerika som man har lyckats. I NHL möts de bästa lagen och bästa spelarna och folk från hela världen följer med i matcher och resultat. Hockeyn i Europa jobbar för att ta mer plats och nog går det framåt men inte i samma tempo som fotbollen.

Trots att klubbarna förbättrar det ena efter det andra så kommer faktum alltid att kvarstå. Fotboll är fotboll och hockey är hockey, den stabila förstaplatsen i Europa är inte heller hotad än på många, många år.

Vad föredrar just du av alternativen? Fotboll eller hockey?

Gillar

Kommentarer