Håller hundens leksak?Igår fyllde Puh år och bland hans födelsedagspresenter fanns bollen på bilden uppe i högra hörnet. Jätterolig och han älskade verkligen den då den gjorde ifrån sig pipljud när han bet i den. Idag hittade vi vitt ludd på golvet och spåret ledde oss till ingen mindre än Puh, med sin boll i munnen, blandat med ludd. Han har alltså lyckats bita sönder det som borde vara en säker hundleksak och som tur är hann vi få fatt i den innan han svalde allt innehåll, däribland pipsaken. Det är inte första gången det här har hänt med hundleksaker.. Precis innan jul köpte mamma leksaken på bilden i nedre högra hörnet, till Puh. Jag tror det tog max 2 timmar så var huvudet av och han försökte även då äta upp saken som gör ljud ifrån sig. Häromdagen fick jag dessutom slänga leksaken eftersom att han hade bitit sönder armarna och dragit ut massa ludd samt slitit bort det som sitter på bollen.

Av mamma fick han i samma veva den grå musen som är i mitten, längst ner till vänster. Den kommer från barnavdelningen på IKEA. Det här är den av leksakerna han fick vid jul som han har lekt med mest. Den flyger och far och han biter som bara den. Hur den mår? Inte en skråma! Likaså har jag köpt tre omgångar av alla minidjuren högst upp till vänster, även de inhandlade på IKEA och deras barnavdelning. Han har alltså fler än 10 sådana. En fick han från uppfödaren och de andra är inhandlade allt från juni till idag. Jag har inte slängt en enda. Han har inte ens bitit hål i en av dem.

Jag tycker visserligen att det är bra att IKEA har gjort så bra barnleksaker/gosedjur, det gör ju att alla småbarnsföräldrar kan känna sig lugna. Däremot tycker jag att det är helt sanslöst att leksaker som är gjorda för hundar går sönder på en dag medans de kan använda vanliga barnleksaker utan att det händer något alls? Hur tänker tillverkaren till hundleksaker? Priserna ligger oftast på det fyrdubbla mot IKEAs gosedjur och håller alltså en enda dag.

Dessutom har jag ju en liten hund och med ganska lite kraft i tänderna och ändå klarar han av att ha sönder hundleksaker på en dag. Personligen tycker jag att det är förfärligt och framförallt blir jag livrädd. Vad händer om han sväljer något när vi är iväg? Man borde ju känna sig säker att lämna sin hund med hundleksaker som är till för att hundar ska busa med dem, eller?
  • Puh

Gillar

Kommentarer

C.J.,
Jag har iakttagit precis samma sak! Jag köper inte leksaker gjorda för hundar, som består av tyg och ludd längre. Vi kör på IKEAs gosedjur istället.
mightytigress.blogspot.se
Jobus,
IKEA-nallarna både håller bättre och gillas mer av hundarna :3 Jag tycker hundprylar generellt har väldigt dålig kvalitet… och sedan måste man ju tänka på att hundarna tuggar och sliter på dessa, så egentligen borde det vara självklart att de håller bättre >< men icke… Ett annat tema som jag tycker vore väldigt viktigt att diskutera och ifrågasätta~ är om plast och färgade tyger ska användas iöht i hundleksaker. Även fastän det bara vore små mängder av syntetiska material och färgämnen etc. så är frågan om det borde finnas där? Gifter och kemikalier som lagras i kroppan~ precis det som ifrågasätts i "No´Poo"-världen (No´Poo = inget schmapoo och onaturliga skönhetsprodukter). I min erfarenhet så är risken stor att det har större påverkan på kroppen än vad man kan tro. Förlåt för OT 😃 MVH!!
diddisdagbok.blogg.se
Lisa Bengtsson,
Men eller hur! Galet egentligen att det kan vara så.. Väldigt intressant faktiskt! Det är definitivt något man skulle vilja ha reda på mer om. För ett tag läste jag om tuggbenen och vilken skit det faktiskt var, sen dess har jag knappt vågat ge honom dessa. Hur kan det inte var bra saker när det gäller levande varelser? Jag fattar inte det. Dessutom är det svårt (tycker iaf jag) att få reda på information vad som finns i, både tuggleksaker som du nämner och ben mm. Man vill ju gärna veta hur mycket gift de får i sig och vad man kan köpa som är mer säkert. Väldigt intressant, tack för din kommentar! 😊 Alltid roligt med nya saker att fundera på! 😊 Mvh Lisa
lisabengtssons.com
Lisa Bengtsson,
Smart! Uppenbarligen så är de inte gjorda för djur trots allt.. Sjukt att ett lågvaruhus som IKEA kan ha så mycket tåligare grejer. Det får ju en att undra varför de dyra sakerna sägs vara så mycket bättre!
lisabengtssons.com