Hallon- och lakritspannacotta

Hallon och lakrits är ju en oslagbar kombo, därför slog jag till på hallon- och lakritspannacotta. Du behöver: 10 dl grädde ca. 300 gram döskallar en påse minidöskallar
3 tsk Gelatinsocker 3 msk vatten svart karamellfärg röd karamellfärg 1. Börja med att klippa isär döskallarna, det svarta lägger du i en hög och det röda i en. 2. Blanda 1 tsk gelatinsocker med 1 msk kallt vatten. 3. Häll 4 dl grädde i en kastrull, när det börjar bli varmt eller koka så lägger du i alla svarta döskallehalvor. 4. Låt de småkoka i ca. 10-15 minuter, i slutet kan du hälla i svart karamellfärg och tillsätta gelatinblandningen. 5. Häll över i glas och låt stå kallt i ca 2-3 timmar. 6. När ca. 2 timmar har gått kan du börja med hallonpannacottan. 7. Blanda 2 tsk gelatinsocker med 2 msk kallt vatten. 8. Häll 6 dl grädde i en kastrull, när det börjar bli varmt eller koka så lägger du i alla röda döskallehalvor.
9. Låt de småkoka i ca. 10-15 minuter, i slutet kan du hälla i röd karamellfärg och tillsätta gelatinblandningen.
10. Häll på den röda pannacottan på den svarta och låt sedan stelna i några timmar. 11. Pynta med några små döskallar och servera sedan! Mums! :)

Gillar

Kommentarer

Lisa Bengtsson,
Hej Annica! Det var lite gott som det såg ut 😉 Jag gjorde också i små snapsglas och vill minnas att jag fick fler än 25 stycken. Vågar dock inte säga exakt hur många.. Men räkna med 25-30 st beroende på hur stora glasen är! Lycka till =) Kram Lisa
lisabengtssons.com
Lisa Bengtsson
IP: 82.99.3.229