Hemmagjorda chips av rotfrukter

Att göra egna chips av rotfrukter är så sanslöst gott! Därför tänkte jag nu berätta hur ni ska gå tillväga om ni vill göra era egna. Det är faktiskt så mycket godare än köpta chips, det trodde inte en onyttig människa som jag! Hehe. Ni kan självklart ta bort eller lägga till det ni vill använda till era chips. - Rödbetor - Spenat (det var inte meningen men jag var tvungen att prova lägga till lite spenat också)
- Potatis
- Morötter 1. Skala potatis, morötter och rödbetor. Skölj av och skär sen i tunna bitar. (Går att använda osthyvel men jag hade kniv.)
2. Värm upp rapsolja i en kastrull, ca. 4 cm högt, och låt värmen stiga till 170 grader. Har du ingen termometer precis som jag så får du gå på känsla. 3. Lägg i några rotfruktsbitar i taget och fritera ca. 4 min tills de börjar se bubbliga ut och viker sig. Ta upp med en hålslev och lägg för avrinning på hushållspapper.
4. Lägg sedan över allt på en ugnsplåt och strö havssalt över (vanligt salt funkar också bra). 5. In med plåten i ugnen där den ska stå 40 min i 100 grader. 6. Låt chipsen svalna innan du serverar de. Njut! Återkom gärna och berätta vad ni tyckte om receptet eller skicka en bild på ert resultat.

Gillar

Kommentarer

Becka [fotoblogg],
Nämen gud så gott. sv: Gud så glad jag blir. Tack så ljuvligt mycket finaste du! Onsdagskram. ♥
photos-by-becka.fotoblogg.nu
Sara
,
Ser supergott ut!! Ska prova ikväll
Sara
,
Ett tips förresten för att veta om oljan är varm nog är brödtestet..lägg i en liten bit bröd i oljan, blir den gyllenbrun snabbt så är oljan varm nog 😊
Lisa Bengtsson,
Ja gör det! 😊 Tack för tipset! Välbehövligt då jag inte har haft en aning om värmen tidigare! Hoppas de blir riktigt gott och förgyller lördagskvällen 😊 Du får berätta vad du tyckte sen:)
lisabengtssons.com