KAVLI – SKINKOSTEN, MITT DANMARKSMINNE

Det här inlägget är ett samarbete med Kavli.


För några år sedan bodde vi en kort sejour i Danmark. Ett av mina starkaste minnen under Danmarkstiden är all matlagning. Jag var en riktig lyxhustru som alltid hade maten på bordet när min kära krigare kom hem.

En solklar favorit i Danmark var ostsoppan som innehöll massor med god mjukost. Eftersom jag personligen är svag för smaksatt mjukost var det ofta Kavli SkinkOst som smältes ner i den varma soppan och gjorde den oslagbart krämig och helt obeskrivligt god. Man riktigt känner att den är gjord på äkta, fin ost. Ja, ni hör ju – jag är helt galen i allt som har med ost att göra!

Jag kan riktigt känna hur det vattnas i munnen när jag tänker på den härliga episoden av mitt liv. Att bo i ett annat land där man, trots närheten till Sverige, inte förstår ett ord och ändå få känslan av att vara hemma. Tänk att min lilla familj och svenska produkter som bl.a. Kavli kunde göra allt så enkelt. Så familjärt. Så gott.

Blir riktigt varm i kroppen av att tänka tillbaka på detta fantastiska minne och samtidigt känner jag mig så inspirerad när jag tänker på all matlagning. Det är först nu när jag går igenom alla recept från Danmarkstiden som jag inser vilken stor roll Kavli mjukost hade. Jag hade mjukost i princip alla maträtter – bara olika smak. Mjukost passar verkligen till allt och sedan hösten år 2015 har Kavli dessutom en laktosfri variant – hallelujah moment till mig och alla andra som har lite känslig mage ibland och framförallt till alla som faktiskt inte tål laktos på riktigt.

KAVLI MJUKOST.
Alla ni fantastiska smaker har en stor plats i mitt hjärta och trivs förhoppningsvis bra i min nöjda mage.
Ser framemot fler härliga minnen med er! <3


Det här inlägget är ett samarbete med Kavli.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229