Kladdkaka med jordnötssmör och tryffeltäcke

Kladdkaka med jordnötssmör och chokladtopping

Det här behöver du:

(Form cirka 24 cm)
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt

2 dl jordnötssmör
200 gram mjölkchoklad + 1/2 dl vispgrädde

Gör din chokladiga kladdkaka så här:
1. Ställ ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt svalna något.
3. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret.
Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.
4. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fyll på med kladdkakesmeten.
5. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, Kladdkakan ska fortfarande vara lite lös i mitten.
6. Ta ut och klicka ut jordnötssmöret, och låt det smälta över kakan och bred försiktigt ut lagret. Det går även bra att ställa in kladdkakan med jordnötstoppingen för att det ska smälta snabbare. När du fått det hyfsat jämnt kan du göra tryfflen.
7. Låt grädden sjuda upp och bryt ner chokladen och rör tills du fått en jämn fin smet. Fördela över jordnötstoppingen och låt sedan svalna i kylskåp 1- 2 timmar innan servering.

Servera med grädde.

Ät och njut av denna sötsalta efterrätt! :)

Gillar

Kommentarer