Knäckebröd

Under en kväll hos min fina vän och kollega fick jag smaka LCHF-knäckebröd och trots att jag inte är någon fantast av nötter, frön och liknande saker så föll jag ändå pladask. I helgen provade jag att göra de själv och insåg att de var förvånandsvärt smidigt att göra samtidigt som dem blev otroligt goda vid första försöket! :)

Vill du också göra knäckebröden? Då ska du få receptet och mitt tillvägagångssätt!

Du behöver:
2 dl majsmjöl (gör du LCHF använder du 2 dl mandelmjöl istället)
1 tsk flingsalt
1 dl sesamfrön

1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl krossade linfrön

1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten

En kavel
En bunke

2 ugnsplåtar
Bakplåtspapper

Gör såhär:
1. Lägg mjöl, frön och kärnor i en bunke och blanda runt dem. Tillsätt rapsolja och det kokande vattnet och rör om tills du får en deg.
2. Ta fram de två ugnsplåtarna och lägg ett bakplåtspapper på varje.
3. Dela degen i två lika stora delar och placera varje del på en plåt. Ta fram ett extra bakplåtspapper och lägg över deg 1 - kavla tills det blir tunnt! Lägg sedan över bakplåtspappret på den andra degen och gör samma sak.
4. Strö över lite flingsalt.
5. Ugnen ska vara på 150 grader varmluft. Ställ in båda plåtarna, efter 20 minuter byter du plats på plåtarna och låter de vara inne ytterligare 20 minuter.
6. Ta ut plåtarna, låt knäckebröden svalna och dela de sedan i så stora bitar som du vill ha.

Ta fram lite smör och ost, ät och njut! :)

Gillar

Kommentarer

ISA,
det där ser ju riktigt, himla gott ut. Frööööön <3
isabyl.devote.se
Lisa Bengtsson,
De va riktigt gott!! 😊 Prova å göra dem 😃
lisabengtssons.com
Lisa Bengtsson
IP: 82.99.3.229