Måndagskrönikan: Du ska jobba för fyra men får aldrig bli sjuk

Du ska jobba för fyra men får aldrig bli sjuk
- Hjärtligt välkommen till Sveriges nya verklighet

Idag läste jag en väldigt klok debattartikel av en man jag aldrig trodde skulle vara så klok. Dogge Doggelito, jag är imponerad. För att läsa hela Dogges artikel, klicka HÄR, såhär inleder han sin artikel:
”En person ska göra fyra personers jobb. Man frågar sig trots det, varför så många blir utbrända och långtidssjukskrivna. Inte ens vår statsminister verkar förstå ett så enkelt faktum. En låginkomsttagare har inte råd att stanna hemma från jobbet när han eller hon är sjuk.
Sedan kommer det en dag då det inte håller längre. Man går in i väggen. Ensamstående mammor och pensionärer lever i fattigdom. Tiggare, dårar och arbetslösa ökar ute på stan.”

Under hela sin artikel beskriver han det som vi andra tänker, han tar upp alla de punkter som vi andra pratar om på fikarasten eller på promenaden med en vän, han ser till att allt det vi har befarat blir till verklighet genom att få ner det på papper, här är det alltså svart på vitt. Sverige är inte som det en gång var och det verkar inte bli bättre…

Jag har länge funderat på vad som egentligen händer med skattepengarna, man läser att det inte räcker till äldreomsorg och andra välbehövliga saker samtidigt som man får se regeringens nota för en festkväll eller rubriken om hur mycket de höjer sina löner med, både de riktigt högt uppsatta men också de kommunala partierna. What the fuck! Det är inte okej, speciellt inte som det ser ut nu – de verkar knappt kunna sköta sina jobb. Det verkar mer vara pajkastning all over, kan de ens svara på en fråga? Efter debatterna jag har sett tror jag inte ens de har lärt sig orden JA och NEJ… Det är väl som man säger, pengar gör en girig och just nu märks det väldigt väl, inte minst på partiledare. På några år har många av dem tjänat ihop pengar för att klara sig många, många år och då spelar kanske inget annat någon roll? Att styra upp ett helt land verkar åtminstone inte tillhöra deras topp 3 lista.

Dogge skriver även såhär, ”Pensionsåldern ska höjas så att vi hinner dö innan vi får se något av de pengar vi betalt in under hela vårt vuxna liv.”
Han har ju så rätt att det är fruktansvärt, vad är meningen om man aldrig får ut något av alla de pengar man lägger på pension? Dessutom är kraven på arbete så höga idag att så fort du har pensionerats så ringer arbetet igen och vill att du ska hoppa in extra för att de inte kan få tag i personal. Detta inträffar alltså samtidigt som flera ungdomar går arbetslösa… Just sayin’…

Sverige är definitivt på god väg mot att bli fattigt och omänskligt. Jag tycker att det är fruktansvärt och jag håller med Dogge, vi behöver protestera mot det här för det är inte okej. Jag vill inte ens tänka tanken vad som kommer att hända om vi förlorar tryggheten som alltid har funnits här. Så partiledare, högt uppsatta chefer och andra ”viktiga” människor – gör något åt det nu, ni har fortfarande chansen, åtminstone ett litet tag till.

Har ni inte redan gjort det så rekommenderar jag starkt att ni även läser Dogges debattartikel och sen får vi alla hålla tummarna att något händer annars måste vi reagera, på ett eller annat sätt.

Av: Lisa Bengtsson
www.lisabengtssons.com

Gillar

Kommentarer