Måndagskrönikan: Everything's in its right place

Everything's in its right place

Vissa dagar är allt verkligen på topp. Idag har jag haft en sådan dag! Känner ni igen er? Så fort man slår upp ögonen så känner man det, ingen ilande huvudvärk, magen sprudlar av spänning och bredvid ligger två killar, varav en är väldigt hårig, och ser helt fantastiska ut! Den sistnämnda punkten gäller förhoppningsvis bara er som är sambo och har ett husdjur – om inte så förstår jag att er dag kanske inte blir toppen (ångest får nog ta över där)

Jag började min dag med att slå mig ner vid matbordet där jag hade förberett med en massa studiematerial. Idag är dagen innan mina två kurser, Sports management och Journalistik och skrivande PR inom idrottsområdet, börjar. Eftersom att det är söndag, jag är ledig och N är på bortamatch så kunde jag inte låta bli att tjuvstarta. Efter timmar av intressant läsning gav jag mig in på första uppgiften. Visserligen känner jag mig lite förvirrad, blev det bra eller inte? Det viktigaste är att jag är på gång och det känns toppen!

Efter lite uppfräschning i form av en dusch och en promenad med lillkillen var det dags för mat och ishockeymatch. Min kära och hans Taif mötte komiskt nog Taif. Nog för att man även här kan bli lite förvirrad och för er som är lika insatta som jag själv när det gäller ishockey så översätter jag: Tingsryd åkte till Tranås för match. Nervositeten var rejäl då detta skulle bli en riktigt viktig match (det har jag fått höra här hemma nämligen) men dra på trissor så fort de istället körde efter min magkänsla och ägde. Även idag sa jag till Puh, 3-0 görs av Niklas Enberg, visserligen hade jag återigen fel på ett mål då han gjorde 4-0 men lika glada var vi. Vi har en tendens att köra lite segerdans när N gör mål och idag gjorde vi som vanligt. Lyckan var total, vinst för det rätta Taif-laget och mål av vår kära.

I skrivande stund har jag 7 rätt på min Powerplay-kupong, med lite tur så får jag in 8 rätt och vinner därmed för första gången på en pp-kupong. Om inte annat så var det värt de 4 kronorna för att få lite spänning denna söndagskväll.

I skrivande stund väntar jag även på matchstart i lillebror och pappas J18-match borta mot Borås. Med tanke på dagens känsla så tror jag nog allt att Troja J18 kniper 3 poäng. Det är en sån dag helt enkelt!

Jag håller tummar och tår att jag och alla ni där ute får många fler dagar som den här. Känslan när allt går ens väg och allt känns möjligt är så fantastisk! Det enda oroväckande är att verkligen allt känns möjligt och jag var sekunder från att boka en resa till USA, det kanske inte hade känts lika möjligt imorgon när man inser att man faktiskt har ett heltidsjobb och en hund som inte är vaccinerad för att ta sig utanför Europa…

Fotnot: Jag fick in 8 rätt på pp-kupongen och tog hem min första vinst i just det spelet. Troja-Ljungby J18 tog 3 poäng och ligger nu väldigt bra till i sin kamp mot J18 Allsvenskan/SM eller vad man kallar det. Till råga på allt så har lillasyster fixat så jag får träna med henne hela nästa vecka också. Underbara söndag!

Av: Lisa Bengtsson
www.lisabengtssons.com

Gillar

Kommentarer