Måndagskrönikan: Står vi näst på tur?

Står vi näst på tur? Terrorattentat i Frankrike. Kaos i Ryssland. Terrorattentat i Danmark. Svagt Sverige. Skrämmande, eller hur?
Aftonbladet har alltid varit mitt kvällsnöje, att läsa olika artiklar innan jag gott somnar in. Det vågar jag inte längre. Mardrömmarna blir förfärliga numera. Vad händer med vår värld?
För det första tycker jag det är skrämmande hur Sverige håller på att köra sig själva i stöpet. Att vuxna människor med ansvar för hela Sverige har så svårt att komma överens och anpassa sig är långt ifrån okej och gör att rädslan för vad som ska hända växer för alla oss ”vanliga”. Reporäntan på -0.10 gör mig också orolig, det lär inte uppskattas av rika människor med väldigt mycket pengar på banken. Som någon skrev: ”Ska vi ge folk med pengar i madrassen rätt trots allt? Ska det vara den bästa sparformen framöver?”.
Det mest skrämmande är att resten av världen snart kan komma att förstå att Sverige är i gungning och vad händer då? Kommer Putin och Ryssland att försöka ta över vårt land? Kommer terrorattentaten bli fler och fler? Kommer all den trygghet vi har haft att försvinna?
Jag är absolut inte kunnig inom varken samhällskunskap eller geografi och därför ska ni inte lägga för mycket tyngd i mina ord. Däremot är jag inte helt tappad bakom en vagn och förstår att det som sker i vår värld är inte bra. Inte alls bra faktiskt.
Säga vad man vill men vad finns det för hopp om världen om folk inte ens kan bete sig? Att tortera människor på det sätt som IS gör, det är milt sagt inte friskt. Varför gör ingen något? Våld ska såklart inte lösas med mer våld, om det är mänsklighet inblandat. Den här klanen verkar dock vara totalt omänskliga och då borde alla medel vara tillåtna... Jag vill inte höra ett ord till om de här människorna, de är det mest skrämmande jag varit med om under mina 24 år.
Nej, gott folk. Låt oss alla hoppas att det här snart vänder. Att lugnet får ta över. Jag gillar inte den här rädslan och ovisshet som finns. Står vi näst på tur?

Av: Lisa Bengtsson

Gillar

Kommentarer