Måndagskrönikan: You screw me, I screw you back. I'm a lady like that

You screw me, I screw you back. I'm a lady like that


Citatet i rubriken kommer från min favoritfilm under 2014 - The other woman - vilket leder mig till filmkritiker. De är en sak jag aldrig riktigt kommer att förstå mig på, just filmkritikerna. Filmer som jag tycker är superbra får låga betyg och de tråkigaste filmer jag någonsin sett blir utnämnda till riktigt maffiga priser. Har jag så dålig smak eller är det dryga människor som arbetar som filmkritiker?

The other woman och Blended är två filmer som fått väldigt låga betyg. Varför? Jag såg The other woman på bio, jag, min sambo och hela biosalongen skrattade så vi grät – hela filmen i princip. Hur kan en sådan film bli toksågad? Cameron Diaz som alltid gör succé blev tydligen utsedd till sämsta skådespelerska i filmen av det jag hört ryktesväg, hur kan hon bli det? Hon är lika fantastisk som alltid.
Blended är kanske inte världens bästa film men den har ändå humor och bjuder på många härliga skratt, jag tycker faktiskt inte att den förtjänar att sågas vi fotknölarna.

Då är ju frågan vad som är tokigt? Har jag världens sämsta smak när det kommer till film eller har filmkritikerna dålig humor? Gillar de inte romantik? Tror de inte på kärlek och på det omtalade ödet? De verkar ju inte tro på att det finns riktiga skitstövlar heller... Nej, jag föredrar helt klart min egen värld och de romantiska filmernas värld – där hör jag hemma.

Saken är ju den att man inte kan gilla allt och det är fullt förståeligt, däremot borde man väl ändå vara objektiv som filmkritiker? Full pott kanske inte bara ska gå till drama-filmer utan ibland kanske man borde se det bra i andra genres också? Är jag helt ute och cyklar nu? Är det som att be en back spela forward eller som att be en fotograf att stå modell?

En sak är åtminstone säker, de filmer som får dåliga betyg är helt klart något för mig. De som får full pott är inget jag kommer ägna min tid åt då de definitivt inte verkar leva upp till min standard… Tyvärr filmkritiker – vi lever i två helt olika världar och jag kommer att bläddra förbi era åsikter och bara utgå ifrån poängen, desto lägre, desto bättre!


Av: Lisa Bengtsson
www.lisabengtssons.com

Gillar

Kommentarer