Min käraste vän nalle Puh

Han får en ide och rätt snart ska du se,
att allting är möjligt för min lilla vän!
Åh Puh björn min nalle Puh björn!
Han finns alltid där, han är min lekkamrat!
Puh björn, min nalle Puh björn
Och här är han nu, min käraste vän
nalle Puh.

I hela mitt liv har jag velat ha en hund. Som liten övertalade jag tillslut mamma och pappa att vi åtminstone skulle få ett marsvin men närmare än så kom vi aldrig den där hunden. 2009 flyttade jag hemifrån, till och från var jag inne på sidor för att hitta mig en hund. När jag berättade om mina planer sa folk alltid; det tar ju så mycket tid! Vad ska du med en hund till? Det är bara jobb med det och dyrt är det också! Och varenda gång lyckades de avskräcka mig.

Förra året tog jag ett stort kliv i min dröm mot en hund. Jag mejlade en kennel med pomeranianhundar, rasen jag för många år bestämt mig för. Det var en mycket trevlig uppfödare som berättade lite mer och frågade hur vår livsituation såg ut. Hon tyckte att en hund skulle passa perfekt för oss. Det var lite av en chock för mig, jag var så van vid att höra hur fel det skulle vara med hund och äntligen sa någon något som faktiskt var rimligt. Jag skrev att jag var intresserad av en svart hane och dra på trissor, det fanns en tillgänglig just då.

Någon vecka senare åkte vi ner för att hälsa på de lilla livet. Inställningen var att vi bara skulle dit, jag visste ju inte hur det fungerade och om någon kanske hade hunnit före och tinga honom och valde därför att inte ha några förväntningar.
Det räckte att se honom så smälte mitt hjärta. Det var den finaste valp jag någonsin sett. Han var så söt! Så busig och så underbar! Pappa och Niklas var med mig, det var dessutom bara de och jobbet som visste att jag skulle kolla på hund. Senare samma dag skulle vi vidare och se hockey men redan innan vi var framme hade jag tagit beslutet, jag skulle bli med hund!

Den 28 mars var dagen då han skulle bli min, bara min! Jag var så nervös och förväntansfull, tror inte jag sov en blund den natten. Jag var inte van vid hundar och var så rädd för att misslyckas. När jag väl hade honom i min famn och vi var påväg hemåt så insåg jag verkligen hur bra det här skulle bli.

Sen Puh kom in i bilden har mitt liv förändrats en hel del. Jag är så mycket lugnare, tom. mina stressutslag som tidigare har kommit ofta har försvunnit. Han har fått mig att må så mycket bättre och se på saker och ting mer positivt. Jag känner mig mer social med tanke på hur mycket folk han drar till sig. Jag känner mig tryggare och är aldrig ensam.

Jag älskar den här lille krabaten som aldrig går och lägger sig utan att komma upp och mysa lite innan han går in i sin korg för att somna. Den lille token som älskar sina leksaker och som framförallt älskar hundgodis! Lillplutten som har lärt sig så mycket under vår tid tillsammans och den lille galningen som jag inte längre kan tänka mig att vara utan.

Han är verkligen min käraste vän, nalle PUH.

Av: Lisa Bengtsson

Gillar

Kommentarer

Carina
,
Ja han är fin lille Puh och så bra att du skaffade denna söta hund:) blir så roligt att snart få träffa er. Kramar från Piteå
Carolina,
Jag har också under många år önskat mig en hund. Men då jag först varit student och nu är arbetslös så har jag aldrig haft råd. Men jag slutar inte önska och drömma - en dag ska jag ha en valp. Antigen en engelsk bulldog eller en rottis 😊
lillahell.blogg.se
Lisa Bengtsson,
Nej de är lite klurigt då! Jag har sparat i många herrans år och nu passade det med timingen då jag slutade jobba på banken och flyttade med till Danmark 😊 Man behöver ha tid när valpen väl kommer, tänk på de den dag du har råd 😊 Lite som att skaffa ett småbarn i början 😋 Jag gillar inte rotwailer (hur de nu stavas) så ja hoppas du skaffar en engelsk bulldog, hehe:) En dag sitter du där med din valp, de blir en bra dag!:)
lisabengtssons.blogg.se
Carolina,
Varför gillar du inte rottisar? 😊 Jag tror de kommer bli en rottis då jag gärna vill ha en hund som vill ha/behöver mycke motion och träning 😊
lillahell.blogg.se
Lisa Bengtsson,
Jag gillar inte kamphundar, litar inte på dem.. Men man ska ha det som passar en så lycka till när dagen kommer 😊
lisabengtssons.blogg.se
Carolina,
Fast rottisar är inte kamphundar - de är brukshundar 😊 Allt hänger på ägaren och de gäller vilken ras som helst 😊
lillahell.blogg.se
Lisa Bengtsson,
Okej, jag tycker iaf de är läskiga 😋 Min bästa kompis förälder har två såna 😊 Ja visst är det så, men det är som med allt annat att smaken är som baken och minnen eller saker man hört kan påverka 😊 Jag är så nöjd med mitt val av hund och skulle aldrig byta ut honom och du verkar känna likadant så det är bara att gratulera att du hittat din ras 😊 Det finns många som sagt till mig att Puh är en katt (just för storleken) och det är deras åsikt, skulle man bry sig om vad alla andra tycker så kan man inte ha nåt eller göra nåt. 😊
lisabengtssons.blogg.se
Carolina,
Visst är de så och är de inte underbart ! 😊 Tänk va tråkigt om alla gilla samma sak 😋
lillahell.blogg.se
Lisa Bengtsson,
Kan inte annat än å hålla med dig 😊
lisabengtssons.blogg.se