Passionsmoussetårta

Igår slog jag till på stort och bakade en passionsmoussetårta som jag så länge velat göra. Har ätit den två gånger tidigare och det är utan att överdriva det godaste jag ätit i hela mitt liv - i bakväg! Självklart ska ni få ta del av receptet för att själva kunna baka en!

Du behöver följande ingredienser till ca 12-14 bitar:

Till chokladbotten:
100 g smör 2 dl socker 2 ägg 1,5 dl vetemjöl 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt Till passionsmoussen: 8 st passionsfrukter 2 dl passionsfruktsjuice (köpt på tex. Ica) 1 dl socker 4 dl vispgrädde 6 gelatinblad Till passionsspegeln: 5 st passionsfrukter 2 dl passionsfruktsjuice (köpt på tex. Ica) 3 gelatinblad Gör såhär: 1. Börja med att ta fram en form med löstagbar kant, smöra och bröa den. 2. Fortsätt med chokladbotten! Smält smöret och vispa det i en bunke tillsammans med socker. Rör ner äggen i blandningen. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och häll sedan i det torra i äggblandningen. Häll över smeten i formen och grädda chokladbotten i ugnen, på över/under-värme, 175 grader, i 20 minuter. Låt den svalna samtidigt som du går vidare med nästa steg. 3. Dags att göra passionsmoussen. Börja med att gröpa ur alla 8 passionsfrukter och sila av dem så att du bara får saften i en kastrull. Häll även i den köpta passionsjuicen och sjud tillsammans med socker. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter och rör sedan ner dem i den sjudande passionsröran. Låt svalna. Under tiden vispar du grädden och vänder sedan ner den svala juiceblandningen i grädden. Häll sedan smeten på chokladbotten och låt det stelna i kylen i ca. 1 timme. 4. Nu är det passionsspegel som ska göras. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter och flytta dem därefter till en kastrull tillsammans med köpt passionsjuice och låt det sjuda tills gelatinbladen har smällt. Gröp då ur passionsfrukterna (nästa gång kommer jag sila dem för att inte få med kärnorna men det är helt klart en smaksak!) och blanda ner i juicen. Låt svalna och häll sedan blandningen över passionsmoussen. Ställ i kylen och låt stå ca. 1 timme innan den är redo för servering! Ät och njut, magiskt gott!
Återkom gärna och berätta vad ni tyckte om tårtan! :)

Vill ni använda bilderna är det okej om ni länkar till www.lisabengtssons.com eller taggar @lisabengtsson på instagram.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229