"Pension är en grej man inte tänkt på och skjutit upp"


Enligt en undersökning som Novus gjorde på uppdrag av AMF förra året känner nästan hälften av svenskarna stress inför sin pension. Allra värst är det bland kvinnor och låginkomsttagare. I ett samarbete med AMF gör därför Linda Pira en cover på nittiotalssuccén ”I Swear”, en låt som i hennes regi handlar om att träffa en äldre version av sig själv.

Pension är en grej man inte tänkt på och skjutit upp, säger Linda Pira. När jag fick förfrågan och gick in i det här förstod jag verkligen hur viktigt det är. Min pappa har tjatat på mig om att spara sedan jag var liten. Han gick i pension för två år sedan och även om han har det ganska bra önskar han också att han började tidigare.

Låtvalet är speciellt av flera anledningar – det är en av de sällsynta gångerna vi får höra Linda Pira sjunga, eftersom hon slet ut sina stämband när hon thaiboxades i sin ungdom, ”I Swear” är dessutom den låt hon lyckades komma in på Fryshusets sånglinje med som tonåring.

Utöver låten har en musikvideo spelats in där Linda Piras möte med sitt äldre jag gestaltas, samtidigt som klipp från hennes barndom vävs in. I en bakom-kulisserna-sekvens får vi också höra om hennes syn på framtiden och de viktigaste sakerna att tänka på när det gäller ens pension.


Det här är ett sponsrat inlägg med mycket fakta och lite egna ord. Efter min tid som medarbetare på bank förstod jag hur viktigt det är med pensionsspar och jag tycker det är så viktigt att fler inser det! Vill du veta mer (JA!) så klickar du enkelt mitt i videon högst upp!

Gillar

Kommentarer