Prickigt värre

Bildkälla: http://www.basiron.com/sv/ Jag kan fortfarande minnas paniken när smärtan kommer och man vet att imorgon är den där. Den knallröda alternativt knallvita finnen som har planer på att förstöra hela din vecka…


Jag har aldrig varit den som har lidit av svår akne men däremot har jag varit en av många tonårstjejer som med världens panik försökt trycka den ena finnen efter den andra i hopp om att de skulle vara putsväck dagen därpå. (Enligt vänner har jag hört att svår akne innefattar samma situation gånger tusen.) Självförtroendet och självkänslan kunde vara så bra alla andra dagar men så fort ansiktet fylldes av dessa prickar så var man så djupt på botten att man bara ville dra täcket över sig och hoppas på att allt skulle vara bra när man vaknade igen.

Idag har jag bättre självkänsla, jag mår bra i mig själv och inga prickar i världen kan få mig att må så dåligt. Däremot förstår jag alla er som är i den jobbiga situationen just idag. Det jag vill säga till er är framförallt att det spelar absolut ingen roll! Det du känner och ser är miljontals gånger värre än det någon annan ser, alla andra ser dig för den du är – vare sig du har 1 eller 345 finnar eller märken.

Akne får ALDRIG stoppa dig från att vara den du är. Tycker du att det är ett stort problem? Ta då hjälp av Basiron (sveriges mest använda receptfria läkemedel mot akne) och låt det verka. Av erfarenhet vet jag att det absolut värsta du kan göra är att peta med dina fingrar och naglar som har så mycket baciller, det känns bättre (tro mig, jag vet!!) men det gör tyvärr bara ännu mer skada.

Om det är någon därute som är i situationen nu så behöver du inte oroa dig, det kommer att bli bättre. Tills den dagen är kommen får du dricka mycket vatten, använda Basiron och försöka bygga upp ett självförtroende och en självkänsla baserat på vem du är, inte på hur många märken du har. Glöm aldrig att du är fin som du är!

Gillar

Kommentarer