Silent Bus Sessions med Zara!

Ovetande passagerare trodde knappt sina ögon när de klev på bussen den 7 september och hamnade mitt i en konsert med Zara Larsson. A dream come true om ni frågar mig, denna fantastiska Zara - sång- och personmässigt!

Under Silent Bus Sessions spelade den svenska artisten två låtar i unik tappning på en av stadens nya elbussar. Nu släpps musikvideor från spelningen. Bland annat världspremiär på den osläppta låten "Better you"! Syftet är att lyfta fram ElectriCity, samarbetet som möjliggjort den nya elbusslinjen.


Sedan i juni har resenärer i Göteborgs kollektivtrafik haft möjlighet att resa på ett nytt och betydligt tystare sätt än tidigare. Den 15 juni var det premiär för linje 55, som trafikeras av tre helt eldrivna bussar och sju elhybridbussar.

– Det var en väldigt speciell inspelning. Dels att sjunga ”Better You” för första gången, men framför allt med tanke på att det ju är en ganska speciell miljö och att passagerarna inte riktigt visste vad som skulle hända, säger Zara Larsson.

Silent Bus Sessions har producerats för att visa på hur tysta de nya elbussarna är – ljudnivån är så låg att det är möjligt att genomföra akustiska konserter och musikvideoinspelningar.

ElectriCity är ett samarbete mellan forskning, industri och samhälle, där nya lösningar för framtidens hållbara kollektivtrafik utvecklas, demonstreras och utvärderas. Att testa och utvärdera eldriven busstrafik är en central del av ElectriCity. En tyst och utsläppsfri kollektivtrafik kan trafikera platser som inte är tillgängliga för trafik idag och öppnar därför nya möjligheter för planeringen av städer och tätorter.

De tre elbussarna drivs av förnybar el och är energieffektiva, tysta och helt emissionsfria. Bussarnas batterier snabbladdas vid ändhållplatserna. Ombord har resenärerna tillgång till wifi och möjlighet att ladda mobilen. Hållplatsen vid Teknikgatan på Lindholmen är placerad inomhus.

– Stigande ljudnivåer är ett stort hälsoproblem i världens storstäder. Därför är det vår övertygelse att elektrifierade persontransporter i städer är rätt väg framåt. Men för att verkligen åstadkomma skillnad krävs ett samarbete mellan fordonstillverkare, stadsplanerare, kollektivtrafik, energibolag och akademi, och det är just det samarbetet som är den unika styrkan i projektet.

Det här är ett sponsrat inlägg med mycket fakta och lite egna ord. Personligen hade jag älskat att gå på en buss där fantastiska Zara Larsson står och sjunger, samtidigt hade jag även föredragit en tyst buss framför en med massa ljud. Tack för dessa elbussar - mer sånt tack! :) Klicka er vidare i videon om ni vill se fler framtädande, lovar att ni inte blir besvikna!

Gillar

Kommentarer