Skulle du kunna rädda mig om jag fick en stroke?


Tänk att du sätter dig ner för att vänta in en buss, bredvid dig sitter en annons från Nationella Strokekampanjen - “Rädda en farfar”. Du plockar upp din mobil för lite förströelse. Då hör du en knackning.. Du tittar dig omkring och ser att personen i annonsen har fått liv och försöker få din uppmärksamhet. Du hör en röst säga:

“Kan du symtomen på stroke? Skulle du kunna rädda mig om jag fick en stroke?”

Nationella strokekampanjen har pågått sedan hösten 2011 och är ett initiativ från
Sveriges landsting och regioner. Den har till syfte att lära ut symtomen på stroke och hur viktigt att det är att ringa 112 direkt. För att lära sig symtomen används AKUT-regeln:

A för Ansikte Kan personen le? Om inte, ring 112!
K för Kroppsdel Kan personen lyfta armarna i 10 sekunder? Om inte, ring 112!
U för Uttal Kan personen upprepa en enkel mening? Om inte, ring 112!
T för Tid Varje sekund räknas. Tveka aldrig, ring 112 direkt!

Det här är ett sponsrat inlägg om ett livsviktigt ämne! Alla borde lära sig dessa symptom för självklart vill du väl rädda livet på en närstående ifall situationen kommer? Läs mer och lär dig mer på strokekampanjen.se

Kampanjen som håller på nu under hösten 2014 bygger på insikten om att vi alla lär oss symtomen på stroke, hjärt och lungräddning etc för att vi har specifika människor i vår närhet i åtanke. Vem är du rädd om? En farfar, mormor, pappa, mamma, dotter etc. Kampanjen kommer finnas på utmhustavlor, i pressen och med en viralfilm.

Visst vill du väl rädda liv om du hamnar i en sådan situation? Ta vara på den här viktiga informationen och gå in på hemsidan och lär dig mer! Lär dig symtomen på stroke och rädda mig om jag får en stroke!

Gillar

Kommentarer