So I changed. Just like that.


Bilden kommer från Pinterest

Älskar den här bilden, den får mig att tänka på mig själv. Jag har ofta varit envis som bara den, tjurig som få när jag inte fått min vilja igenom och allmänt bitter istället för att unna andra människor lycka.

Men en dag bestämde jag mig.
Alla de dåliga egenskaperna ovan gjorde mig illa, jag tror inte någon annan brydde sig nämnvärt förutom jag själv som gick runt och mådde dåligt.

jag ändrade tankesätt.

Jag började tänka på hur lyckligt lottad jag var och såg allt ur en positiv vinkel istället för negativ. Samtidigt började jag glädjas med andra, det är faktiskt roligt när det går bra för andra! Hur man väljer att se på saker och ting är A och O. Du kommer aldrig någonsin att bli lycklig om allt som inträffar är negativt.

Efter regn kommer solsken.
I det onda växer det goda. (!?)
När en dörr stängs öppnas en annan.

Ja, jag kanske inte skriver det som det ska skrivas men ni kanske förstår poängen?
Glaset kan vara halvtomt men det kan också vara halvfullt, allt beroende på din egen syn på det hela.

Kan jag och den deprimerade ensamvarg jag en gång var ändra mig till en lycklig (på riktigt, inte bara genom ett fejksmile) solstråle som verkligen strålar så kan vem som helst göra det.

Som jag har lärt mig på yogan så får man flytta de negativa tankarna åt sidan och sen blåsa bort dem, utan att ens ha tänkt på dem.

(Exempel) För en dryg vecka sedan (läs: tre veckor!) slog jag huvudet i bagagedörren på bilen, lillasyster tittade förvånat och sa AJ!? Själv började jag skratta och skrattade troligtvis i fem minuter innan jag kunde säga: Nu får jag nog en bula, haha! Lillasyster skrattade med mig och frågade hur jag kunde skratta: Alla blir väl asförbannade och säger AJ SOM FAN, BILHELVETE men du bara skrattar? - Det slutade såklart med en ganska bra bula senare på kvällen, men lika glad var jag för de!

Dock kan jag fortfarande ha dåliga dagar, jag kan fortfarande bli irriterad och fly förbannad men jag har bättrat mig med 97% mot tidigare och det är jag nöjd med, nöjd som tusan faktiskt! Dessutom är det här en ny "livsstil" som har hållt i sig över ett år och inte bara är en tillfällighet, kan också vara bra att veta..

Det jag vill ha sagt i mitt babbel är:
Fokusera på det bra i ditt liv, för din egen skull.

Gillar

Kommentarer

Michaela,
Håller verkligen SÅ mycket med! Riktigt peppande och bra skrivet!!! Kram på dig
michaelagraffner.devote.se
Lisa Bengtsson,
Tack goa du! Skönt att du håller med, gissar att du jobbar på samma sätt, visst mår man så bra av de! Idag har jag dock Javascrapt-uppgift som driver mig galen (började med den för 6v sedan..) haha så idag borde jag läsa om inlägget 😉 Kram till dig!
lisabengtssons.com