SPETSA DITT CV

Här ser ni mina nuvarande CV. Nästa vecka kanske jag har ännu en variant.. Jag älskar att pyssla på med CV!
Efter att ha jobbat inom branschen ett tag vet jag nu hur otroligt viktigt det är att ha ett bra CV. Du får inga jobb med några felstavade rader.. Du kanske tycker att ditt CV är jätteintressant och snyggt men tänk dig att det ligger 300 likadana i högen med ansökningar på din eventuella, blivande arbetsplats. Varför kommer arbetsgivaren då att välja just dig och ditt CV? Kanske har du ett bra svar - då är du i hamn. Om du inte har ett bra svar - då kan du läsa mina tips här nedanför och förhoppningsvis få ett bättre CV! MINA TIPS TILL ETT BÄTTRE CV: 1. FOTO (Ha med ett respektabelt foto, m.a.o inget du tog kl. 04.30 i lördags...)
2. VAR KREATIV (Vare sig du söker jobb som sjuksköterska eller kommunikatör kan du ge ditt CV en layout som sticker ut!) 3. GENOMGÅENDE RÖD TRÅD (Se till att du har en röd tråd i ditt CV och personliga brev. Layouten får vara i färg, stilren eller mönstrad men det ska fortfarande vara lätt att se vad som står och att det följer en viss mall.) 4. ANPASSA DITT CV TILL JOBBET DU SÖKER
(Endel säger att man bara ska anpassa det personliga brevet men anpassa ditt CV också med passande arbetslivserfarenhet, utbildningar mm.)
5. SE TILL ATT ALL INFORMATION STÄMMER (Det är lätt att stava fel på mailadressen, lägga in din gamla adress eller glömma en siffra i mobilnumret. Därför måste du kontrollläsa ditt CV flera gånger om, kontaktuppgifterna MÅSTE stämma. Till dig och dina referenser.) 6. VAR KONTAKTBAR (Se till att du kan svara i telefon efter att du sökt jobbet - kanske får du bara en chans och alla arbetsgivare lämnar inte ett meddelande. Är telefonsvararen inspelat på förfesten i fredags kommer då med ännu större sannolikhet inte ha ett meddelande i röstbrevlådan...) Det här är alltså några tips för att få ihop ett bra CV men självklart finns det fler viktiga saker att tänka på. Om du är osäker på hur du skapar ett CV och personligt brev eller känner att du behöver mer stöd kan du alltid skriva in dig på Arbetsförmedlingen (krävs att du jobbar/studerar mindre än 100%) och välja en jobbcoach. Då får du bla. hjälp med ansökningshandlingar och en annan viktig sak, företagskontakter. Lycka till med ert CV-skapande! :)

Gillar

Kommentarer

Lovisa,
Vilket bra inlägg! Att ha ett proffsigt CV är verkligen viktigt!
wildisland.se
ss,
kan få se hur ett personligt brev se ut
None
Ola,
Otroligt fint CV. I vilket program har du skapat sidan längst till höger?
None
JUNITJEJ,
Vilka snygga CV!
www.junitjejen.se
Lisa Bengtsson,
Tusen tack! 😊
lisabengtssons.com
Lisa Bengtsson,
Tusen tack, Ola! CV:t längst till höger är faktiskt det enda som jag inte har gjort själv utan det är en mall från en sida med gratis CV-mallar (hittar inte den exakta sidan just nu bara för det..) och sen har jag ändrat i mallen för att få det att stämma med mina erfarenheter. Den är redigerad i Word. Googla CV-mallar så får du upp många olika sidor, just den här vet jag låg under en flik "kreativ" men hittar dessvärre inte rätt sida nu!
lisabengtssons.com
Lisa Bengtsson,
Tack snälla Lovisa! 😊 Ja, det är verkligen viktigt 😊
lisabengtssons.com
Lisa Bengtsson,
Tusen tack Hanna! 😊
lisabengtssons.com
Lisa Bengtsson,
Absolut, det ska jag göra ett inlägg med! 😊
lisabengtssons.com
Dennisbuild,
Шкатулки для часов купить в Украине в интернет-магазине с доставкой наложкой http://xn----8sbwhzpef4b3bg.xn--j1amh/img/m/26-manufacturer_default.jpg
xn----8sbwhzpef4b3bg.xn--j1amh/