Sponsrad Video: Dove: Choose Beautiful


Tänk på alla val du gör varje morgon. Valen som du själv bestämmer över. Valet att ha 5 minuter extra i sängen eller att gå upp direkt. Utsläppt hår eller en hästsvans. Högklackat eller platta skor.

Vad sägs om att välja att känna dig vacker?


Det känns som att jag får en knäpp på näsan då jag tillhör en av alla dem som ligger kvar i sängen några minuter extra och ändå är trött när jag stiger upp. Resten av dagen känner jag mig ofräsch och ångrar att jag inte gjorde det där lilla extra; duschen som var välbehövlig men inte ett måste, ögonskuggan, kjolen istället för sköna byxorna... Ja, ni förstår nog poängen?

Dove har rest runt i världen för att utforska kvinnors relation till skönhet, självkänsla och kroppsideal. Det är komplicerat och i princip samma historia överallt: runt om i världen känner kvinnor sig obekväma i sin egen skönhet. Hur många kvinnor berättade för Dove att de känner sig missnöjda med sitt utseende? Gör dig redo för lite nedslående statistik: 61% i USA, 86% i Kina, 56% i Indien (där nästan alla kvinnor Dove pratade med höll med om att varje kvinna har något vackert, men ofta ser de inte det i sig själva), hela 96% i UK och 72% i Brasilien. Sorgligt!


Men visst kan vi kvinnor förändra detta själva? De siffrorna behöver ju inte se ut så? Vi behöver inte vänta på en ny trend, ett magasin, eller en person som ger oss tillåtelse att känna oss vackra. Vi är kvinnor. Vi är starka. Vi kan själv välja att känna oss vackra. Det här ett sponsrat inlägg med nyttig fakta och egna ord. Det är inte andras val, det är vårt eget.

Välj att känna dig vacker. Börja nu – titta på videon och gör ditt val!

Gillar

Kommentarer