Sponsrad Video: Dricker du kontinentalt?


Har du märkt av trenden att vi dricker alltmer alkohol på vanliga vardagar?


I en undersökning som IQ genomfört svarar tre av fyra att man tycker att det blivit vanligare att man dricker alkohol på vardagarna. Det speglas också på Instagram, Facebook eller om man passerar en uteservering en vanlig tisdagkväll. Drygt 8 av 10 tror dessutom att det är vanligt att man dricker sig berusad på helgen.

Många tänker kanske att det är lite världsvant att dricka några glas på vardagarna: ”Ett par glas vin till maten en vanlig veckodag är vardagsmat i många andra länder faktiskt”. Du kanske känner igen resonemanget från din egen bekantskapskrets – vad säger dina vänner?

Att kombinera det ”kontinentala vardagsdrickandet” med att fortsätta dricka på ett klassiskt svenskt manér när helgen kommer innebär risker. Det är inte ovanligt att människor blir beroende, även av att dricka lite och ofta. Men det är det få som vet om.

Hur dricker du? Titta på filmen och klicka dig vidare till alkoholprofilen.se för att få svar.

Ett mycket intressant sponsrat inlägg som innehåller fakta och några egna ord. Jag tänkte på det här just i förra veckan komiskt nog. Så fort solen skiner så blir man som sugen på ETT glas vin, bara för att det är gott.. Kanske sätter man sig i en dum position? Jag ska in på alkoholprofilen.se NU och ta reda på mer. Gör samma sak du också, klicka uppe i högra hörnet på videon för att komma dit!

Gillar

Kommentarer