Sponsrad Video: Lufthansa Beer Index


För många människor är startpunkten för semestern eller slutet på en affärsresa då man beställer en öl på flygplatsen innan avgång – du kanske känner igen dig? Lagom till årets Oktoberfest har Lufthansa bland annat undersökt ölpriser på flygplatser och ölkonsumtionen i Europa under det senaste året och deras upptäckter är ganska förvånande...


Alla har vi väl sett bilder på den klassiska “flygplatsölen” som människor på resande fot lägger upp på sociala medier innan avgång? I årets ”Beer Index” har Lufthansa även jämfört priset för en 0,5 liter öl runt om på de största flygplatserna i Europa och i Norden - och indexet visar att prisskillnaderna är stora mellan de olika länderna i Europa och dyrast är det i här i Norden.

Lufthansa har tagit en närmare titt på ölkonsumtionen i Europa och undersökningen visar att ölkonsumtionen under Midsommaren i Sverige 2014 landade totalt 6,7 miljoner liter vilket är mer än de 6,5 miljoner liter öl som konsumerades under Oktoberfest i München samma år. Vi svenskar gillar tydligen öl...

Lufthansa satsar nu stenhårt för att bli ett av endast 6st ”Five Star Airlines” i världen – öl, läsk, kaffe, champagne, mat och snacks ingår alltid på Lufthansas flygningar. Det är ju alltid trevligt att bli ordentligt ompysslad när man är ute och flyger.

Det här är ett sponsrat inlägg med fakta och egna ord. Vill du veta mer om Lufthansa, Beer Index eller kanske Oktoberfest? Kika på videon och klicka dig vidare! Resesugen? Klicka då uppe i högra hörnet!

Gillar

Kommentarer