Sponsrad Video: Örjan Andersson (Cheap Monday) designar årets reflexkollektion från If


Hur många gånger nu under hösten har du hoppat till av att det plötsligt var en människa precis i närheten av bilen? När det regnar, allt är kolsvart och några lyxstolpar och billysen tar din uppmärksamhet.. För mig har det hänt flera gånger. Herregud så rädd man blir! Rädd för att man var nära på att ta någons liv.
Nu är årets mörkaste månader här, tiden då flest fotgängare skadas i trafiken. För andra året i rad lanserar försäkringsbolaget If en reflexkollektion tillsammans med en framstående modeskapare, jeansdesignern och Cheap Monday-grundaren Örajan Andersson. Kollektionen är en uppföljning på förra årets kampanj för ökat reflexanvändande under vintern. Så viktigt!
Örjan har tagit fram klädkollektionen som räddar liv.

Generellt sett är vi väldigt dåliga på att använda reflex i Norden - med tanke på att vi lever i mörker halva året är det väldigt konstigt. Extra underligt eftersom en reflex halverar risken för att bli påkörd. En undersökning från försäkringsbolaget If visar att 76% av svenskarna sällan eller aldrig bär reflex - bland de unga är det mindre än två av tio som har reflex när de är ute i mörkret. Glömska och fåfänga är tydligen vanligaste anledningen till att inte ha reflex. Personligen anser jag också att förståelsen för reflexer ökade efter det att jag själv fått körkort och sett hur dåligt man faktiskt syns utan reflexer. Ruggigt skrämmande!

Det här är ett sponsrat inlägg med fakta och egna ord. Tack Örjan och IF för att ni tar tag i denna otroligt viktiga frågan och skapar en kollektion som vi alltid kan ha på oss, för nog tusan har man glömt reflexen inne ett antal gånger. Alla borde trycka på Play för att se videon ovan och sedan klicka sig vidare för att se hela kollektionen, glöm inte att det kan handla om just DITT LIV. Sprid kollektionen så kanske du slipper hoppa till där i förarsätet och med otur, köra på personen som inte alls syns i mörkret. Låt oss lysa upp vår mörka höst!

Gillar

Kommentarer