Sponsrad Video: Vem bestämmer egentligen hur mycket vi dricker?


Det är personalfest och alla utom en person har hällt upp alkohol i glasen. Blickarna flackar fram och tillbaka och irritationen växer när personen aldrig hämtar alkohol. Hallå eller, ska han eller hon förstöra hela festen!? Lite så är vår verklighet just nu. Vi säger inte "Wow, han eller hon är verkligen duktig som inte dricker" utan istället är det mer en stor SUCK och irritation över att folk inte kan göra bort sig på samma sätt, någon kommer ju minnas allt på måndag...

Det är ju faktiskt som så att de som vill dricka mycket i något sammanhang gärna vill att fler gör samma sak. Det finns en – ofta ganska uttalad – ”alla-ska-med-filosofi” i samband med alkohol, både privat och även på jobbet. Enligt en SIFO-undersökning så har 6 av 10 svenskar någon gång utsatts för övertalningsförsök att dricka alkohol eller dricka mer än de tänkt sig och hela 9 av 10 tror att grupptryck kan få människor att dricka mer än de planerat från början.

Så vem är det egentligen som bestämmer hur mycket vi dricker? Tänk efter och svara helt ärligt, är det bara du som bestämmer över hur mycket just DU dricker?

Det här är ett sponsrat inlägg med fakta och egna ord. Första gången jag såg den här videon skrattade jag till samtidigt som jag kände ett obehag, den prickar så rätt men på ett ironiskt sätt.. Titta på videon ovan och klicka dig vidare om du vill veta mer!

Gillar

Kommentarer