Ta det lugnt - Det är en måltid. Inte en tävling.

Det här är ett sponsrat inlägg i samarbete med IKEA. Helt ärligt talat så kan jag inte minnas sist jag åt en måltid utan att först ha tagit en bild på maten. Lyckad eller misslyckad, hemmagjord eller hämtad - allt ska förevigas. Jag är en av många medietokiga personer och tycker att sociala medier inspirerar och knyter oss närmare varandra. Ibland kan jag dock bli lite (läs: mycket) frustrerad över hur bra andra lyckas, en stress byggs upp för att man vill lyckas precis lika bra. Prestationsångesten tar över. Men varför? Är det för att sociala medier har tagit över i stor mån? Ja, kanske, för enligt en rapport gjord av IKEA Life at Home säger hela 23% att ett bra WiFi är viktigare än utrymme att umgås med andra människor. 60% får sin matinspiration från sociala medier och jag är utan tvekan med i den kategorin - tänk att mat kan vara så gott och så vackert! Let's relax.

Det man ibland måste komma ihåg att säga till säg själv är något i stil med: "Sluta fjanta! Din mat är jättegod och även om den inte ser lika vacker ut som mästerkockens så har du gjort ett helt fantastiskt jobb och om du vill kan du stolt dela med dig av det!"

Det är sant, ingen är perfekt. Alla sätt är bra förutom de dåliga - tänk på det. Koppla av, njut av maten som DU har gjort så bra och skratta ikapp med familj eller vänner. It's a meal. Not a competition.

Inte ska vi väl göra livet onödigt krävande? Tänk på att det är en måltid det handlar om, det är inte en tävling. Vill du laga makaroner och korv idag? GÖR DET. Det smakar hur bra som helst. Vill du dela det på sociala medier? GÖR DET. Älskar du att laga mat och vill du stå flera timmar i köket idag och laga en galet god kycklingpaj? GÖR DET. Vill du dela bild på pajen och inspirera andra? GÖR DET. Det här är ett sponsrat inlägg med fakta och många egna åsikter. Hur upplever du sociala medier och alla matbilder, recept mm.? Blir du stressad? Blir du inspirerad? Hur du än känner vill jag att du ska komma ihåg att ingen är perfekt. Alla ”fuskar” i köket och gör det som behövs för att livet ska fungera och det är helt okej. IKEA vill med kampanjen "Ta det lugnt" hjälpa dig att säga ”Hej då” till stress och ”Hej!” till glädjen i att laga mat och äta den – ensam eller tillsammans. Så nu är det dags, vi säger det tillsammans: ”Hej då” till ”rätt” sätt – och ”Hej!” till ditt och mitt sätt.

Det här är ett sponsrat inlägg i samarbete med IKEA.

Gillar

Kommentarer