Tortyr, våldtäkt och mordbrand. Vi går en mörk framtid till mötes…

Tortyr, våldtäkt och mordbrand.
Vi går en mörk framtid till mötes…

Idag mår jag illa. Ruggit illa. Sådär illa så man känner att magen håller på att vända sig in och ut. Det värker i ögonen också. Ni vet när det verkligen svider och tårarna bara vill forsa ut men man biter sig i läppen och hoppas på att det ska sluta…

Varför?

För att vi lever i en fruktansvärd värld som skrämmer mig mer och mer för varje dag som går.

Jag satt klockan halv åtta i morse med min rinnande honungsmacka och bläddrade igenom Facebook. Irritationen över att honungen klibbade ihop fick ett abrupt slut när jag såg bilden. Den vidrigaste bild jag sett i hela mitt 25-åriga liv. Bilden på den lidande, avlidna kattungen. Jag behövde inte läsa ett ord för det syntes att denna arma lilla kattunge hade bragts om livet på ett fruktansvärt sätt. Ett så ovärdigt sätt att jag kokar av ilska, vad är det för psykopatisk idiotjävel som har hjärta att tortera ett oskyldigt litet djur på detta sätt?

På eftermiddagen satt jag bland kollegor och bläddrade igenom tidningen när jag såg artikeln. Texten med så många fruktansvärda ord att jag blev likblek. Det var orden som beskrev hur den där söta lilla kattungen fått lida, de vidriga orden som fick mig att förstå varför det var den otäckaste bild jag sett. Vem är så sjuk att hen tar ut ögonen på en liten, oskyldig kattunge och kör upp en pinne i baken på världens sötaste lille sak. Vem är så hjärtlös att hen fortsätter tortyren och gör den så plågsam som det bara är möjligt – så smärtsam att lidandet synligt ligger kvar trots att katten avlider.

VAD ÄR DET FÖR FRUKTANSVÄRDA MÄNNISKOR VI ÄR OMRINGADE AV?

Obehaget har hängt med mig hela dagen, illamåendet sitter fortfarande så högt upp i halsen som det bara kan och bilden är som fastnålad på näthinnan. Det är sällan jag önskar något riktigt hemskt till andra människor men du som gjort det här mot kattungen… Jag hoppas att du brinner i helvetet en dag och att alla dagar fram tills dess blir otroligt fruktansvärda. Du är inte värd någonting!

Som att det inte var nog så fick jag även höra talas om en våldtäkt på ett litet barn. ETT LITET BARN!!! Varför är dessa psykiskt störda människor så otroligt fega att de alltid ger sig på de som inte kan försvara sig? Ni är fega, hjärtlösa och förtjänar inte ett skvatt. Eller jo, ni förtjänar att få igen med precis samma mynt and that’s it. Arma lilla barn… Jag finner inga ord…

Som hundägare har jag dessutom lyckats få ett riktigt hundmammahjärta och herregud så många gånger jag kramar om Puh lite extra efter att ha läst och sett hemskheter. Såg precis ett blogginlägg om en hunduppfödare som inte har mer vett i skallen än att använda misshandel för att få ”respekt” för sina hundar. Hunden som tjejen i fråga hade fått hem var så klart aggressiv och livrädd, med all rätt. Det gör så ont i hela mig. Ännu en oskyldig liten själ som får lida tack vare de sjuka människorna i vår värld. Jag kan inte låta bli att undra varför? Varför ger man sig på en som inte kan sätta någonting emot? Varför är man så vidrig?

De senaste dagarna har även tre asylboenden eldats upp. Det som skulle bli ett tillfälligt boende för människor, i det här fallet barn, som varit med om det värsta har alltså brunnit upp och bara blivit en hög av aska. Vad säger det om svenskarnas medmänsklighet? Anhängare till Sverigedemokraterna gnäller på minsta lilla grej som invandrare gör men tycker det är okej att bränna upp flera tillfälliga boenden? Hur är ni egentligen funtade? Jag börjar förstå det där med att SD:are inte har så mycket innanför pannbenet…

Vad har hänt med begreppet ”En för alla, alla för en”?

Alla ni rasister där ute förstör. Ni förstör för er själva och för alla oss andra. Det är ert fel att vi går en mörk framtid till mötes. Det är ni som dömer människor för deras hudfärg eller språk och fullkomligt glömmer bort att det finns en hel person där innanför skalet. I de flesta fall en fantastisk person som ni tyvärr inte får chansen att lära känna för att ni är så otroligt osäkra i er själva.

Dessa fyra exempel som jag precis dragit upp har förstört hela min dag. Jag har varit så fruktansvärt deprimerad och rädd. Livrädd. Om det här är vår nya verklighet – vart är vi då på väg? Är det bara en tidsfråga tills vi av rädsla bunkrar upp med vapen för att skydda oss och våra små? Kommer hämnden att driva Sverige till ett fördärv? Människoföraktet, och uppenbarligen djurföraktet, som somliga har, kommer det att göra oss totalt empatilösa? Hur många dagar är det kvar innan det är vi som flyr i uppblåsta plastbåtar, i fullproppade lastbilar och med livet som insats?

Nej, trygga Sverige, jag börjar faktiskt bli riktigt orolig. Helt obeskrivligt orolig…

Sverige, Sverige, älskade vän
En tiger som skäms
Jag vet hur det känns
När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms
Vad är det som hänt

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är, var du än är

Av: Lisa Bengtsson
lisabengtssons@hotmail.com
www.lisabengtssons.com

Gillar

Kommentarer

Skogsraah ?,
Usch, det är verkligen hemskt!
skogsraah.se
Man blir mörkrädd för hur samhället ser ut idag... Människor kan vara svin oavsett om de är män, kvinnor, hen och oavsett vilket ursprung de än kommer ifrån. önskar att vi kunde trolla bort all ondska!
evahle.se
isabella,
väldigt bra skrivet, men usch så hemskt det är!!
nouw.com/isabellaaxelsson
Lisa Bengtsson,
Tack snälla. Ja usch, att man ens ska behöva skriva om sådana hemskheter.. Varför kan inte alla människor visa empati och bete sig istället. Då hade det varit en finare värld!
lisabengtssons.com
Lisa Bengtsson,
Visst blir man, helt fruktansvärt.. Ja, så är det verkligen, utsida och kön har ingen betydelse i denna grymhet. Önskar precis som du att vi kunde trolla bort all ondska, vilken fin värld vi kunde fått då!
lisabengtssons.com
Lisa Bengtsson,
Ja, förfärligt 😟
lisabengtssons.com