Tumme ner för Röda Korset i Älmhult

Idag hände något som jag aldrig tidigare har varit med om. Vi blev utslängda ur en ”butik” eller rättare sagt en halvt ofräsch secondhandbutik för att vi hade med oss en barnvagn...!? Visst tror man att det är ett skämt!?

Vagnen var nyss uttagen från bilen och visst var det lite vatten på hjulen eftersom det regnade ute men inte värre än så. Den äldre tanten som stod i kassan sa direkt; ”Näe, ni kan inte gå in här med barnvagn, har ni inga skydd till hjulen ni kan ta på i så fall?” när vi sa nej så fick vi tydligt nog inte komma längre in. Är det bara jag som tycker att det är helt sjukt? Vi pratar om en secondhandbutik som säljer begagnade varor (den ofräschaste jag besökt, sist jag var där fick jag rengöra allt jag handlade - idag hann vi visserligen inte mer än innanför dörren...) för att kunna hjälpa människor. Är det verkligen rätt väg att gå att för det första vara otrevlig och för det andra slänga ut två personer med barn och barnvagn? Jag tycker inte det.

Samtidigt ställer jag mig frågande till hur de bemöter rullstolsburna och pensionärer med rullator? Är de välkomna in i butiken eller behöver de också ha med skydd till hjulen alternativt en assistent som bär dem genom butiken? Om någon har gått i något blött eller geggigt, behöver de ta av skorna alternativt ha med sig skoskydd? Bor den här tanten i butiken och är det därför hon inte vill att man ska smutsa ner (i detta fall hade ju vattnet torkat på några minuter...)? Vi besökte nämligen större delen av Älmhults andra butiker och samtliga tog emot oss med ett mycket vänligt bemötande och ingen annan klagade på barnvagnen eller dess hjul/regnet... Kan tillägga att övriga butiker var betydligt fräschare.

Nej, alltså jag är fortfarande så chockad, arg, irriterad och allmänt frustrerad på det här. Jag tycker verkligen inte att det här är okej någonstans. Jag hade dessutom flera kassar med kläder som mormor provat men inte kunde ha som därav skulle lämnas in till denna secondhandbutik då jag tycker det är bra när det kommer till användning för någon annan samt bidrar till ett välgörande ändamål men efter den här incidenten kommer jag definitivt inte lämna en enda pinal till Röda Korset. Aldrig i livet. Kommer inte skänka en krona till en organisation som behandlar folk på detta sätt.

Usch Röda Korset Älmhult. Det var sista gången jag besökte er och tack vare er kommer jag aldrig någonsin att skänka en krona till Röda Korset för jag undrar verkligen om det här är en ärlig organisation efter det här!

Skämskudde på för er Röda Korset Älmhult.

Vad säger ni? Har ni varit med om detta tidigare? Överreagerar jag?

Självklart hade jag kunnat förstå det på ett annat sätt om vagnen var smutsig och det var en finare butik med dyra produkter men det handlar om en sjaskig secondhand som påstår sig vilja sälja för att hjälpa människor i nöd.

Gillar

Kommentarer